RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC-presidenten frykter oljeoverskudd

Sist oppdatert:
OPEC-presidenten har innkalt til et møte i oljekartellet i slutten av denne måneden for å diskutere oljeprisen og et mulig overskudd av olje i markedet
- Markedet møter et overskudd i dag, ikke et underskudd, sa Abdullah bin Hamad al-Attiytah (bilde) i går kveld etter samtaler med Frankrikes energiminister Nicole Fontaine i Paris.

Det melder AFP.

al-Attiyah som er OPEC-president og energiminister i Kuwait, sa videre at Irak kommer til å fortsette som medlem av OPEC etter krigen.

OPEC-presidenten har nå innkalt til et ministermøte i oljekartellet 24. april for å vurdere følgene av krigen på oljeprisene og markedet.

Det var opprinnelig ikke planlagt et møte før i juni.

- Vi er meget bekymret i dag, vi ser mer overskudd, mer olje og vi ser oljeprisen falle dramatisk, sa al-Attiyah.

Han ville ikke svare direkte på om det blir kutt i kartellets produksjonskvoter, men pekte på at oljeprisen har falt nær 22 dollar pr. fat.

OPECs oljeprisintervall er på 22 til 28 dollar, og dersom oljeprisen blir liggende under 22 dollar i mer en ti virkedager, skal kartellet kutte kvotene med 500.000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere