RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC-produksjonen falt 6 prosent

Sist oppdatert:
OPECs oljeproduksjon falt med 6 prosent i desember ifølge estimater fra Middle East Economic Survey offentliggjort mandag. Det er bortfallet av Venezuelas produksjon som er årsaken
De månedlige estimatene til MESS viser at OPEC inkludert Irak produserte 25,12 millioner fat pr. dag i desember, et fall på hele 1,57 millioner fat pr. dag sammenlignet med november.

For de 10 OPEC-landene som omfattes av kvotesystemet så falt produksjonen med 1,47 millioner fat til 22,85 millioner fat pr. dag. Iraks produksjon inngår ikke i kvotesystemet, og viste et lite fall i desember.

Det er generalstreiken i Venezuela som har utløst det store falle ti OPECs oljeproduksjon. Streiken har rammet store deler av landets og statsoljeselskapet PDVSA produksjon siden 2. desember.

Det er har vært en rekke estimater fra både regjeringen til den omstridte president Hugo Chavez og fra opposisjonen, men bransjekilder anslår snittproduksjonene i desember til 1 million fat pr. dag overfor MEES.

For å kompensere bortfallet har de fleste OPEC-medlemmene økt produksjonene gjennom måneden, blant annet økte Saudi-Arabia produksjonen med 200.000 fat pr. dag. En tilsvarende økning har Algerie foretatt, og landets produksjon er nå den høyeste noen gang med 1,05 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere