RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC setter opp produksjonskvotene (Ny)

Sist oppdatert:
Det ser ut til at oljeministrene i oljekartellet OPEC har blitt enige om å øke produksjonskvotene med en million fat pr. dag. Det sier kilder i forkanten av det offisielle OPEC-møte
(Ny: Inneholder ytterligere meldinger i forkanten av det offisielle OPEC-møtet)

Det går frem av rapporter fra ulike ministre og kilder fra møtet i Wien i dag.

Den mektige saudiarabiske oljeministeren Ali al-Naimi sier til Dow Jones at kvoteøkning vil dekke omkring halve overproduksjonen, som for øyeblikket er på omkring 2 millioner fat pr. dag i forhold til den offisielle kvoten.

Kvoteøkningen vil finne sted fra 1. oktober, og er ment som et nytt tiltak for å dempe oljeprisen. Den offisielle kvoten for de 10 medlemslandene som er omfattet av kvotesystemet er på 26 millioner fat pr. dag for øyeblikket. Irak som er det 11. medlemmet er ikke omfattet av kvotesystemet.

Det er ventet at ministrene vil vedta økning på den offisielle delen møtet senere i dag.

Det er derimot uklart om blant annet Nigeria og noen andre medlemsland vil få vedtatt en økning i prisintervallet OPEC styrer etter.

Det heter videre at OPECs planer om å kjøle ned oljeprisen er seriøst ment, og at økningen i produksjonskvotene kommer for å tilfredsstille markedet.

Ifølge kilder Dow Jones Newswire viser til, vil OPEC igjen møtes i begynnelsen av desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere