RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC-sjefen frykter prisfall neste år

Sist oppdatert:
OPECs generalsekretær Alvaro Silva Calderon frykter fortsatt at oljemarkedet kan bli oversvømmet av olje neste år, men kartellet har ingen planer om endringer i produksjon før møtet i desember
Det går frem av et intervjue Dow Jones Newswire har gjort med generalsekretæren i oljekartellet i formiddag.

Silva sier til Dow Jones at han regner med en stabil oljepris ut året, men neste år frykter han et overskudd av olje og mulighet for lave oljepriser.

Det skal ifølge Silva ikke være planer om noe hastemøte før det planlagte ministermøtet i Wien 4. desember. Det skal heller ikke forligge planer om å endre prisintervallet som OPEC styrer etter. Det var Silvas landmann og president i Venezuela Hugo Chavez som tidligere i høst lanserte et forslag om å heve prisintervallet med 3 til 4 dollar. Prisintervallet ligger i dag på 22 til 28 dollar pr. fat.

Ifølge Silva er det ikke på møteplanen for desembermøtet.

Generalsektretæren sier til Dow Jones at han regner med at produsentene utenfor kartellet vil hjelpe til i arbeidet med å stabilisere oljeprisen. Samtidig sier han at OPEC vil kunne håndtere den økende oljeproduksjonen til Irak.

OPEC s produksjonskutt på 900.000 fat pr. dag fra 1. november vil gå som planlagt, og det er ikke ventet noen endringer i kvotene før desembermøtet, ifølge Silva.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere