RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC varsler økning

Sist oppdatert:
Ministrene i oljekartellet OPEC har blitt uformelt enige om å gjennomføre en økning av produksjonen i mai, i tråd med signalene etter forrige OPEC-møte
OPEC-president sjeik Ahmad Fahad al-Ahmad al-Sabah opplyser til internasjonale nyhetsbyråer nå i formiddag at gruppen har blitt enige om å slippe ytterligere 500.000 fat pr. dag med olje ut i markedet fra mai.

OPEC-president sier at han forventer at dette skrittet vil føre til at den forventede etterspørselsøkning i tredje kvartal vil bli møtt med nødvendig tilførsel av OPEC-olje, og at det vil forhindre uønskede økninger i oljeprisen.

Al-Sabah som også er Kuwaits energiminister sa i tillegg at han mener at oljeprisen nå er nær "fair" etter fallene i forrige uke.

OPEC-ministrene åpnet på ministermøtet i mars for å kunne øke kvotene med en halv million fat pr. dag uten et nytt møte i perioden frem til neste planlagte møte i juni. De økte samtidig kvotene fra 1. april med en halv million fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere