RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPEC vil ikke endre produksjon før møte

Sist oppdatert:
OPECs nyvalgte president Purnomo Yusgiantoro sier i dag at oljekartellet ikke kommer til å ta noen beslutninger om endringer i kvotene før det kommende OPEC-møtet
OPECs oljeministere skal møtes i Algerie 10. februar for å diskturer oljeprisen og produksjonskvotene. Det har imidlertid vært spekulasjoner rundt en mulig økning av produksjonen i forkant av møtet.

Det skyldes at prisen på OPEC-landenes oljekurv nå har ligget over 28 dollar pr. fat i mer enn 20 virkedager. Ifølge kartellets uformelle prismekanisme skulle OPEC som følge av dette ha økt produksjonen med 500.000 fat pr. dag for å senke prisen igjen til å falle innenfor intervallet på 22 til 28 dollar pr. fat.

Talsmenn for kartellet har imidlertid de siste ukene gitt en stadig svakere dollar skylden for den økte oljeprisen, og brukt det til å begrunne avviket fra prismekanismen.

I dag sier OPEC-president og Indonesias oljeminister Purnomo Yusgiantoro ifølge Reuters at det ikke er aktuelt med noen endring før møtet 10. februar.

- Nei, det neste møtet er meget nært i tid, sier Purnomo på spørsmål om en mulig endring i produksjonskvotene før møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere