RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPECs ministerpanel går for kutt

Sist oppdatert:
Ministerpanelet i OPEC har nå kommet med sin innstilling, og foreslår at kartellet vedtar å opprettholde februarmøtets beslutning om kutt
Det betyr at produksjonskvotene blir kuttet med 1 million fat pr. dag med virkning fra 1. april, i tråd med vedtaket på det forrige møte i februar.

Dette opplyser en OPEC-kilde til Dow Jones Newswire rett før klokken 13 norsk tid. Han viser til utfallet av det forberedende møtet i OPECs ministerpanel. Innstillingen fra ministerpanelet blir etter alle solemerker vedtatt på det offisielle møtet blant oljeministrene senere i ettermiddag.

Panelet som forbereder beslutningsgrunnlaget til den offisielle delen av OPEC-møtet, opplyser ifølge kilden at dersom februarkuttene blir overholdt vil overproduksjonen bli på 1,2 millioner fat pr. dag ved full overholdelse. OPEC vedtok i februar at overproduksjonen skulle kuttes med 1,5 millioner fat pr. dag i tillegg til at kvotene ble kuttet fra 24,5 til 23,5 millioner fat pr. dag.

Dersom de 10 medlemslandene som omfattes av kvotene ikke overholder kuttene i det hele tatt, vil OPEC overprodusere med 3,7 millioner fat pr. dag fra 1. april i hehold til den ney offisielle kvoten.

Kilden opplyser også at Kuwait nå har bestemt seg for å følge flertallet og kutte produksjonen fra 1. april. Kuwait har vært nær alene det siste døgnet blant oljeministerne om å ønske en utsettelse av kuttene.

Det var etter at det ledende OPEC-landet Saudi-Arabias olejminister Ali al-Naimi i går ga klart uttrykk for at landet ønsket å oprpettholde kuttene, at det dannet seg et konsensus blant medlemslandene. I helgen var flere medlemmer både ute med ønsker om en utsettelse og om å opprettholde kuttvedtaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere