*Nettavisen* Nyheter.

Opera-folk er ikke helt som andre...

FINT: Kjeder, smykker og designersolbriller er noe av det som finnes i hittegodsboksene på Operaen. Foto: Atle Jørstad

Hvem andre glemmer igjen smykker og Dolce & Gabbana-briller på do?

11.09.08 17:10

(iOslo.no) Vi glemmer så mye. Om det er vanter på trikken eller solbrillene i parken. Så også på Operaen. Men her glemmer de kanskje litt andre ting enn folk flest.

- Det er veldig mye smykker og briller på toalettene, sier Runa Digernes ved billettskranken i Operaen, som tar seg av gjenglemte saker.

Kan bli rekvisita
Og ganske riktig. Oppi plastikkboksene på bakrommet finnes både smykker og en haug med briller. Noen mistet, men de fleste glemt igjen. Noen brillefine gjester har også glemt igjen en eksklusiv teaterkikkert.

Ellers ligger alt mulig i Operaens bakromsbokser, til tross for at de nettopp ble tømt. Noen gamle klær ble kastet, mens noen briller fikk en ny vår.

- Tøy blir kastet etter tre måneder, mens brillene blir liggende lenger. Hvis ikke de blir rekvisita, da. Det hender rett og slett at de blir brukt på scenen, forteller Digernes.

Diverse
En kort saumfaring av boksene gir funn av både bankkort, klær, brosjer, øredobber, brilleetuier og, ikke minst, paraplyer.

- Hvis man kommer hit og det striregner, er det bare å komme innom og spørre om man kan låne en paraply, sier Digernes, og viser til den pene samlingen håndholdte regnbeskyttere inne i hjørnet.

Der står nemlig 10-15 paraplyer (husk nå at det ikke er så lenge siden det ble ryddet opp og kastet en del fra lageret).

Overraskende sko
- Hva er det mest overraskende noen har glemt igjen?

- Et par godt brukte sko, tror jeg.

- Enn det mest verdifulle?

- Det tror jeg må være en kjempefin skinnjakke, som en kvinne glemte igjen i uterestauranten. Gudskjelov kom hun og hentet den igjen, avslutter Digernes.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Annonsebilag