RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opera i Motorolas fremtidsmobil

Motorola har valgt norske Opera Software som nettleser i sin UMTS-telefon A920. Dermed blir det norske selskapet en av pionerene innen neste generasjons mobiltelefoni.

Opera har allerede hatt stor suksess som hoffleverandør av nettlesere til Nokias Communicator og Sony Ericssons P800. Nå tar det lille norske selskapet steget over i tredje generasjons mobiltelefoni.

Tidlig ute
Første sted Opera dukker opp i "fremtidsmobilen" er hos Motorola. Telefonmodellen A920 er den amerikanske produsentens andre UMTS-telefon og har blant annet støtte for videotelefoni.

Men det er som nettleser Opera skal gjøre jobben. Mobiloperatøren 3, som tirsdag fikk konsesjon for UMTS-drift i Norge, har inngått en avtale med Motorola og vil begynne å selge telefonen i sine utsalgssteder i løpet av høsten.

Viktig avtale
- Med Opera vil Motorola tilby 3s abonnenter den mest avanserte mobilterminalen på markedet. Den vil demonstrere det enorme potensialet i kombinasjonen av HTML og høyhastighets dataoverføring, sier visekonsernsjef Rolf Assev i Opera Software.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere