RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opera vil doble etter Nokia-fornying

Sist oppdatert:
Den norske programvareleverandøren Opera inngår ny kontrakt med Nokia. Les kommentarene fra selskapet her
Nokia har signert en avtale med Opera, om bruk av Operas mobilleser i modeller som lanseres fra den finske mobilkjempen i 2005. Ifølge finansdirektør Christian Jebsen i Opera er avtalen som ble meldt fredag en fornyelse av tidligere avtaler mellom Opera og den finske mobilgiganten.

Opera-leseren vil altså komme i tillegg til Nokias egen mobilleser. Det er ingen garati for at Nokia, som også er Opera konkurrent, vil bruke mobilleseren til den norske selskapet.

Selskapet skriver likevel dette:

- Som et resultat av avtalen venter Opera å være inkludert i flere Nokia-modeller i 2005. Flesteparten av disse er ventet å være basert på operativsystemet Symbian og Series 60-plattformen, heter det i meldingen fra Opera fredag.

Jebsen sier til iMarkedet.no at Opera først og fremst ser for seg at Nokia vil benytte Opera-leseren i Nokias Serie 60-telefoner.

Vil doble

Opera vil benytte Nokia-avtalen til å oppnå målsettingen for året. Selskapet vil nemlig minst doble antallet mobiltelefon-modeller som inkluderer Opera-mobilleser. Ifølge Jebsen er denne målsetningen på linje med hva selskapet kommuniserte på presentasjonen for fjerde kvartal.

Antallet mobilmodeller med Opera-leser var 13 i 2004.

- Antallet mobiltelefoner som selges med en Opera-leser ventes å øke betydelig i 2005, sammenlignet med 2004, heter det i meldingen fra Opera.

Jebsen sier videre at inntektene fra mobillisenser ventes å øke fortere, i og med flere telefoner i midtsjiktet i mobilmarkedet vil ha Opera-leser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere