*Nettavisen* Nyheter.

Operasjonsområde på sykehus stengt etter «uønskede hendelser»

Nordlandssykehuset opplyser at det har vært tre «uønskede pasienthendelser» den siste måneden. Foto: Tommy Angelsen (NTB scanpix)

Et operasjonsområde er stengt av ved Nordlandssykehuset i Bodø etter det sykehuset betegner som tre uønskede pasienthendelser. Ifølge flere medier døde en av pasientene.

01.12.15 15:35

Nordlandssykehuset skriver i en pressemelding tirsdag at det den siste måneden har hatt inntil tre uønskede pasienthendelser i forbindelse med likeartede, dagkirurgiske inngrep.

Ifølge opplysninger Avisa Nordland har fått, døde en av de tre pasientene av uforklarlig hjertestans under inngrepet. I de to andre tilfellene har det oppstått komplikasjoner, men det er uvisst hvilke konsekvenser dette har fått for pasientene.

Kilder opplyser også til TV 2 at ett av tilfellene endte med at en av pasientene døde. Sykehuset ønsker på sin side ikke gå nærmere inn på hvilken type inngrep det er snakk om og hvilke konsekvenser hendelsene har fått for pasientene.

– Vi beklager den belastning dette har påført de berørte, sier administrerende direktør Paul Martin Strand.

Sykehuset undersøker nå om det er noen sammenheng mellom hendelsene, men en slik sammenheng er enn så lenge ikke påvist.

– Nordlandssykehuset ser alvorlig på hendelsene, og setter alt inn på å finne ut om det er feil ved eget system, rutiner eller utstyr som kan ha forårsaket hendelsene. Operasjonsområdet, der operasjonene ble utført, er midlertidig stengt, og Nordlandssykehuset vil ikke utføre tilsvarende inngrep inntil videre, fortsetter han.

Sykehuset har varslet, og bedt om bistand fra, utrykningsenheten ved Statens helsetilsyn. Både politiet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er varslet.

– Vi stiller alle våre ressurser til rådighet for å få klarlagt alle forhold rundt disse uønskede pasienthendelsene, sier Strand. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.