*Nettavisen* Nyheter.

Opererer bort parasittvillingen

Foto: (Discovery)

Deepak har levd med det uutviklede fosteret på magen hele sitt liv.

(SIDE2): Den indiske gutten skulle ha vært tvilling, men det ene fosteret utviklet seg ikke normalt.

Deepak (7) har derfor hatt det som kalles en parasittvilling på magen hele sitt liv. Tvillingen har vokst i takt med ham selv og parasitten veide over tre kilo før operasjonen.

Foreldrene Biresh og Indu Devi Paswan forteller at sønnen deres ble ertet for det uutviklede fosteret som vokste ut fra magen hans, melder AolHealth

- Ble skuffet
Nå har familien endelig fått hjelp av en kjent indisk kirurg i Bangalore, som utfører den risikable operasjonen sammen med 15 andre leger. Endelig kan Deepak separeres fra sin parasittvilling!

- Da Deepak kom til verden var jeg så lykkelig, men senere da jeg så ham ble jeg skuffet. Når du først ser på ham så er han så pen, men Gud har påført ham denne tingen, sier mor til Deepak, Indu Devi Paswan.

- Uhyre sjelden
Faren til Deepak kan fortelle at Deepak raskt forsonet seg med sin tvilling og til og med lekte med den og kalte den sin «lille baby». Den uutviklede tvillingen har blitt en del av ham og nå må guttens far forklare hvorfor han må operere bort den delen av ham som har vært der siden fødselen.

- Jeg sa at han ikke hadde bruk for utveksten og at han vil se ut som meg fremover.

- Parasittvillinger er uhyre sjelden og der det er mulig opereres parasittvillingen bort rundt ett års-alderen. Dette før personen begynner å identifisere seg med tvillingen. Det kan utvikle seg en viss separasjonsangst, Dr. James E. Stein, som er spesialist på sammenvokste tvillinger ved barnesykehuset i Los Angeles.

Legen har ikke behandlet Deepak, men har utført lignende operasjoner tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Bare tre til fire dager etter operasjonen er de fleste på beina igjen, sier legen. Han forteller at å operer bort en parasittvilling ofte er en enklere operasjon enn sammenvokste tvillinger som gjerne deler enkelte organer.

Historien om Deepak kan du se på TLC Norge søndag klokken 21:30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag