RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opp i vekt av slanking

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Fire av ti går opp i vekt etter en slankekur.

(SIDE2): Det viser engelsk forskning.

Forskerne fant ut at en av ti kvinner falt av slankekuren etter bare en dag, mens en femtedel kun klarte å holde kuren i en uke.

Det viste seg også at fire av ti kvinner som startet en slankekur endte opp med flere kilo enn da de begynte kuren. Det skriver Daily Mail, onsdag.

Manglende viljestyrke
Undersøkelsen viste at en gjennomsnitts kvinnelig slanker gikk opp 2,5 kilo etter en slankekur og at det ofte var manglende viljestyrke som var grunnen.

Partnere som lager eller kjøper usunn mat ble også beskrevet som en faktor for å gå opp i vekt. Det ble også kaker og kjeks som sto på kontoret.

Forskningen slo også fast at en stor prosentandel av kvinnene merket at kiloene kom snikende bare 21 dager etter at de nådde sin idealvekt.

- For mange kvinner flørter med ideen om jo-jo slanking og raske løsninger heller enn å gå inn i et fast forhold med det sunne kostholdet, mente Dr Ian Campbell ved Jenny Craig weight management programme.

Han mente en slankekur fort kan gi deg for mange kilo.

- Slanking kan være en stor utfordring så det er viktig å sette seg realistiske mål og holde fokuset. Ellers er det lett å ende opp med flere kilo enn før slankekuren, viser forskning.

Undersøkelsen ble gjort av Jenny Craig og de 2000 respondentene var mellom 18 og 65 år. De fikk spørsmål om sine vaner, atferd og tanker rundt slanking og vektnedgang.

Her er resultatene:

Seks av ti sa de var på slankekur på det nåværende tidspunkt.

En av fem sa de «alltid er på slankekur»

Trigger for å starte slankingen var «å se sitt eget speilbilde», sommerferien rett rundt hjørnet eller uflatterende bilder av seg selv i sosiale settinger.

Andre grunner inkluderer kommentarer fra venner eller familie, eller kommentarer fra partner.

Gjennomsnittet for hvor lenge folk holdt ut en slankekur var ti dager.

Mange skyldte på at de for stort press på seg selv for å gå ned i vekt for fort. Andre skyldte på kolleger som spiste fete lunsjer uten å ta hensyn til at man slanket seg. En annen vanlig grunn til overvekt ifølge de som svarte var at mammaer spiste opp maten barna ikke orket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere