Meteorologene må finne fram mange solsymboler for å dekorere denne ukas værvarsel. Det gjelder å glede seg over lyspunktene mens man kan, for noen steder er det lavtrykk og nedbør i vente lenger fram.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Her ligger høytrykket
Akkurat befinner store deler av Norge seg mellom et høytrykk over Baltikum og videre mot sørvestlige deler av Russland og et lavtrykk som truer i vest. Det er bra vær mange steder, og tirsdag er det meldt sol i Trondheim, Bergen, Stavanger mens Tromsø , Bodø og Oslo heller ikke ser så verst ut, men noen flere forbehold.

Opp mot 20 grader
Meteorolog Beate Tveita i StormGeo forteller at vi har temperaturer opp mot 15 grader og lokalt opp mot 20 grader i vente, så det er også varmt for årstida.

Tveita forteller om et sørøstlig vindfelt som kommer inn over Sør-Norge og går videre mot Nordland.

Det betyr pålandsvind og litt mild og fuktig luft inn mot Sør- og Østlandet.

- Det blir litt mer skyet, men muligheter for solgløtt lengst nord på Østlandet. For Vestlandet og nordover mot Troms, ventes det fint vær både mandag og tirsdag, sier meteorologen.

Sør på Vestlandet kan det bli kraftig vind opp mot kuling. Det samme er tilfellet i fjellstrøkene i Sør-Norge.

Meteorologisk institutt på Blindern sendte tirsdag ut obs-varsel for liten storm på kysten av Rogaland, sør for Obrestad.

For Finnmarks del ventes det i morgen forbigående litt regn i kyst- og fjordstrøkene. Finnmarksvidda får oppholdsvær og litt sol.

Fra Troms og videre sørover ser det bra ut.

Lavtrykket rykker nærmere
Litt lenger ut i uka får vi lavtrykket fra vest nærmere. Et nedbørsområde ser ut til å trekke in over Sør-Norge allerede fra onsdag, sier meteorologen i Bergen.

Mandag og tirsdag best sørpå
Mandag og tirsdag ser dermed ut til å bli de fineste dagene på Sør-Norge denne uka.

På Vestlandet er det bare i de særlige områdene det ventes nedbør. Sør- og Østlandet kan vente seg litt regn fra onsdag.

- For områdene lenger nord på Vestlandet og nordover i hele landet, fortsetter det med fint vær både onsdag og torsdag. Unntakene er indre strøk nordpå, sier Tveita.