Opp mot 23 grader de to neste dagene

Foto: (Nettavisen/Anders Røeggen)

Men så blir det utrygt sankthansvær melder meteorologene.

19.06.12 16:48

Skal vi tro vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, vil store deler av Østlandet stikke av med det beste været de neste dagene. Det blir temperaturer over 20 grader, mens nordlendingene derimot, vil oppleve store nedbørsmengder fram til fredag.

Sjekk været der du bor

- De to neste dagene vil det bli fint vær i Telemark, med noe fare for ettermiddagsbyger. Ellers ganske fint med temperaturer godt over 22-23 varmegrader, sier Haga til TA.no.

Den som ler sist, ler likevel best. Til helgen er det spådd knallvær i Nord-Norge og regn på Østlandet.

Fin Sankthans i nord

Reis til Nord-Norge er oppfordringen fra StormGeo. På Vestlandet, Sør- og Østlandet blir det noen fine dager tirsdag, onsdag og torsdag, men så snur det. Årsaken er et lavtrykk vest for Irland, som beveger seg sakte, men sikkert østover. Og en eller annen gang i løpet av fredag når nedbøren fram til Sør-Norge.

- Er vi heldige varer finværet i sør også fredag, forteller Storm-meteorolog Roar Inge Hansen.

Men både lørdag og søndag blir grå dager med skyer og regn.

I Nord-Norge blir det en flott helg, og her passerer temperaturen 15 grader lørdag, og når opp i 20 grader søndag. Midt-Norge ligger på grensen mellom regn og sol, men Hansen forteller at det er et lite håp om at solen stikker av med seieren i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Grå start på sommeren

Heller ikke neste uke ser det ut til at Østlendingene får det beste været. Også da kan en vente skyet og grå himmel.

- Det vil være vekslende vær. En del skyer og regn, og kjølig utover uken, informerer Haga til Telemarksavisa. Årsaken skal være lavtrykkdannelser ved Atlanterhavet som ser ut til å sirkulere stabilt over atmosfæren.

Likevel mener vakthavende meteorolog om at telemarkinger og andre østlendinger skal smøre seg med tålmodighet, og satse på at godværet snart kommer for å bli.

- Jeg tror ikke vi skal være så pessimistiske. Det er fortsatt juli og august igjen, så det er mye igjen av sommeren.

Sjekk været der du bor

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.