RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opp mot 30.000 husstander strømløse

Foto: Meteorologisk Iinstitutt/Statellittbilde
Sist oppdatert:

Ekstremværet Hilde har slått inn over Trøndelag. Lørdag kveld er opp mot 20.000 husstander uten strøm i Nord-Trøndelag, og flere hundre i Sør-Trøndelag.

Adressa meldte klokka 20 at 7.500 husstander er uten strøm i Nord-Trøndelag. Ifølge Dagbladet kan så mange som 20.000 husstander være uten strøm i 21.40-tida. I tillegg er mellom 10-12.000 kunder strømløse i Sør-Helgeland.

– Det er et vanvittig styggevær. Trærne flyr de gjennom lufta og legger seg på strømlinjene. Mange av guttene på jobb har aldri opplevd så kraftig vind før, sier Trygve Kværnland, administrerende direktør i NTE nett til Dagbladet.

Han sier at tallene på strømløse svinger voldsomt, men at alt som kan krype og gå av mannskaper er ute og jobber.

Les: Vurderer å sperre av deler av Trondheim sentrum

Også i Sør-Trøndelag er flere rammet. Hele Byneset i Trondheim mistet strømmen i 21-tida, ifølge Adressa.

110-sentralen i Sør-Trøndelag melder på Twitter at det har vært mange hendelser. Blant annet brøt det ut en husbrann på Frøya.

– Strømbruddet går fra Levanger i sør til Nærøy i nord, med hovedtyngden på kysten, sier Trygve Kværneland, administrerende direktør i NTE nett.

Det er distribusjonsnettet til NTE som er rammet av uværet, ikke det regionalnettet.

– Det er vanskelig å få kartlagt alle feilene. For det meste er det snakk om trær som har falt over strømlinjene, sier Kværneland.

Han opplyser at selskapet har lag ute som undersøker feilene, men sier også at det er skummelt å bevege seg ute i ekstremværet for hans ansatte.

Ekstremværet Hilde slo inn over Trøndelag med full kraft i 20-tida, allerede klokka 19 ble det målt vind i orkan styrke på Nordøyan fyr.

I timene før ekstremværet slo inn meldte også folk i trønderhovedstaden Trondheim at lysene rundt omkring blinket. (©NTB)

Les: Lottomillionær fikk hus og bil rasert av stormen
Les også: Frontruta på bussen ble sugd ut av vinden

Slik bruker du mobilen i ekstremvær

Dersom det blir strømbrudd kan det etter hvert bli vanskelig å bruke mobiltelefonen. Slik går du fram for å få kontakt med nødsentralene:

* Slå av datatrafikk på mobilen, slik at du sparer strøm.

* Lad mobilen i bilen hvis du har en lader som passer inn i bilens 12v-uttak.

* Sjekk om det er andre i nærheten som har abonnement i et annet mobilnett enn deg. Dersom det er problemer i ett nett, kan et annet likevel fungere.

* Du kan ringe 112 selv om du ikke har dekning i ditt mobilnett, så lenge du er i dekningsområdet til et annet. Det kan hende du må ta ut sim-kortet før du ringer.

* Ring 112. De andre nødnumrene (110 og 113) fungerer ikke hvis du ikke har sim-kort i mobilen, men 112-sentralen kan formidle kontakt.

Kilde: Post- og teletilsynet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere