*Nettavisen* Nyheter.

Opp som en løve

Andreas Høivold deler sine tanker fra Main Event i WSOP.

12.07.08 06:29

POKERBLOGG ANDREAS HØIVOLD:

LAS VEGAS, 7. juli 2008

WSOP Main Event dag 1D skulle passe meg bra. Lange blindeperioder og god startstack er kjekt! Vi startet med 20 000 chips og blindeperiodene var 2 timer.

På første nivå (50/100) så gikk ting litt tregt i starten. Litt fordi arrangørene hadde gjort en feil med trekningen. Den skulle være tilfeldig, men var det ikke. På bordet mitt satt det 6 spillere fra Ladbrokes. På bordet ved siden av 7! Og ikke bare det. Jeg havnet til høyre for en kjenning fra Kristiansand, Kjetil ”Tellef” Tellefsen. Når ”floor” (se ord og uttrykk på hoivold.com) blir tilkalt så påstår de at trekningen er ”random” (tilfeldig). Ja da! Selvfølgelig! Men det var ikke noe å gjøre med det! Det var jo tross alt tre stykker jeg kunne gjøre som jeg ville med¿

Han ene av de tre var en skikkelig fisk. Han visste ikke hva han holdt på med å kunne ikke legge middels hender. Derfor konsentrerte jeg meg om å komme i situasjoner med han.

Første potten jeg spilte mer enn til flopp med han kom etter rundt 45 minutter. Han høynet på min storeblind. Jeg hadde 8-4 off. En hånd jeg ikke ville vurdert å spille mot noen andre enn fisken. Men jeg visste at han ikke kunne legge hvis jeg traff. Og traff gjorde jeg. Floppen kom Q-8-8. Han bød 400 og jeg høynet til 1000. Han synte. På turn J bød jeg 1500 og han synte igjen. På river 2 fyrte jeg ut 2000. Han synte igjen. Og jeg hadde fått en fin start.

Ikke altfor lenge etterpå så høyner han igjen til 300, og jeg ser på KK. Jeg går til 800. Han syner. Floppen kommer Q-8-3. Han byr 1500 i front. Litt skummelt, men jeg syner for å få ut et bud til på turn før jeg høyner. Turn 3. Han byr 2000, og jeg høyner til 5000. Han syner, og har bare drøye 7000 bak. Han checker på river og jeg setter han all-in. Han tenker lenge før han kaster. Jeg får inn en superpott, og er godt fornøyd!

Til første pause går jeg med 33 550 i chips.

Andre periode (100/200) skulle bli litt tyngre for meg. Jeg spilte en del potter da bordet var ganske stramt. Det så ut som runden skulle gå i null for meg, men i aller siste pott så skulle det skje noe. Fra tidlig posisjon gikk en til 300. Jeg hadde AK i kløver og gikk til 800. Det var kast rundt til han som høynet først. Han synte. Floppen kom småpene J-8-3 i kløver. Han checket og jeg bød ut 1400. Han gikk til 3400. Her kunne jeg slått igjen, men jeg satt i posisjon og ville ikke skremme han bort. Derfor synte jeg bare. På blank turn checket han, og jeg bød ut 4000. Han tenkte lenge! Veldig lenge. Og så kastet han. Jeg tror ikke jeg kunne fått mer ut av ham da han hadde KK, selvsagt uten kløver.

Men potten var ok nok, og jeg gikk til pause med 41 800 og var veldig fornøyd.

I tredje periode (150/300) skjedde det mindre. Jeg spilte opp en del, men traff dårlig, og valgte å ta det ganske forsiktig når jeg fikk motstand. Jeg tapte ingen store potter, men vant heller ingen store potter.

Alt i alt en kjedelig periode. Etter 3. periode var det middagspause. Til denne gikk jeg med 40 050 chips. Ikke fullt så fornøyd lenger, men jeg lå bra an uansett.

I 4. periode (150/300 med 25 i ante) så røyk det ut et par Ladbrokesspillere. I stedet kom det inn amerikanere. Helt ok bytte for min del – i alle fall i utgangspunktet.

Han ene av disse skulle jeg spille litt for mye med, med et sørgelig utfall.

Første potten vant jeg da han høynet på knappen og jeg rehøynet fra storeblind. Jeg hadde KK, så det var en helt ærlig rehøyning.

Nesten potten var to runder senere på min storeblind igjen. Han høynet til 900. Lilleblind tenkte lenge og lekte med chipsene før han kastet. Jeg hadde JJ og gikk til 2600. Han gikk da direkte all-in med 11 550 over det igjen. Jeg tenkte ganske lenge før jeg kom frem til at han var bak. Han viste opp A-10 og jeg lå godt an. Lav flopp var bra. Lav turn bra. Men selvsagt en A på river! Han i lilleblind, som også holdt på å være med fra starten i potten kastet A-9. Surt å se en pott på 25 000 ryke på en 2-outer på river!

Jeg spilte ikke flere større potter i denne perioden, men klarte å bygge meg litt opp igjen før pausen. Jeg hadde 36 275 før siste periode.

I siste blindeperiode (200/400 med 50 i ante) skulle det gå galt. Veldig galt.

I en pott hvor jeg sitter i storeblind så høyner en ganske stram fyr til 1600. Det er to til som syner og jeg har A-7 i kløver i storeblind. Det er såpass mange med i potten at jeg velger å syne. Floppen kommer vakre J-9-5 i kløver. Jeg checker og det gjør alle frem til knappen. Han byr 4000. Jeg velger å bare syne i håp om at jeg kan få med noen av de andre. De kaster dog. Turn kløver 8. Egentlig et møkkakort for min del. Det blir 4 kløver i bordet og jeg for derfor veldig ofte kast. Men ikke nå. Dessverre parer bordet seg på river. Jeg byr i front og håper at han har K i kløver og må syne det lille han har igjen. Han blikksyner med 55. Potten på over 50 000 forsvinner.

Etter dette så tilter det litt (les: mye) for meg. Jeg får på resten mot samme fyren på bordet 2-3-5-8 med A-8. Han syner lett med par i tre på hånden. Ingen mirakelfirer på river og jeg er ute av turneringen.

En særdeles skuffet Andreas takker derfor fra seg med tanke på blogger fra Las Vegas.

Andreas Høivold

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag