*Nettavisen* Nyheter.

Opp til 3.000 savnet etter flomkatastrofen i India

New Delhi (NTB-DPA-AFP): Tallet på savnede etter flomkatastrofen nord i India er nesten tidoblet. Mens vel 300 mennesker tidligere var registrert som savnede, snakkes det nå om opp til 3.000.

Over 840 mennesker har omkommet i de flomrammede områdene i delstaten Uttarakhand, opplyste de regionale myndighetene fredag. Det nye tallet på savnede skaper frykt for at dødstallet også kan stige betraktelig.

- Opp til 3.000 mennesker kan være savnet, men dette er foreløpig ikke bekreftet. Vi har skrevet til myndighetene i flere delstater og bedt dem om opplysninger om pilegrimer og turister som er meldt savnet, sa tjenestemannen Piyush Rautela i Uttarakhand fredag.

Tidlig monsunregn har utløst oversvømmelser og jordskred i de fjellrike områdene i delstaten. Innenriksminister Sushil Kumar Shinde i den indiske sentralregjeringen sier det fortsatt blir funnet omkomne under mengder av søle og jord.

I Indias naboland Nepal har 41 mennesker mistet livet i flom og jordskred, og 14 av landets 75 distrikter er erklært som katastrofeområder. Blant de døde er to indere som hadde flyktet over grensen for å komme unna oversvømmelsene i hjemlandet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.