*Nettavisen* Nyheter.

Oppbevarte våpenarsenal i eget hjem

Foto: Rogaland politidistrikt

Massive våpenbeslag hos Stavanger-mann (47).

23.09.10 06:00

STAVANGER (Rogalands Avis): Den siktede våpenhandleren (47) etterforskes nå for brudd på våpenloven etter at politiet gjorde det massive beslaget i hans hjem 1. september. Ifølge politiførstebetjent Vegard Sandland ved avsnittet for narkotika, uro og vinning ved Rogaland politidistrikt, savner saken sidestykke i Stavanger.

- Så vidt meg bekjent er det ikke gjort et så stort beslag av en våpensamling i Stavanger tidligere. Jeg tror ikke det finnes mange sammenlignbare våpensamlinger i Stavanger, sier Sandland til Rogalands Avis.

Fant hodeskalle
Politiet brukte flere dager bare på å telle, navngi og få oversikt over de ulike våpnene, tilbehøret og ammunisjonen i gigantbeslaget. Bevismaterialet er omfattende. Objektlisten inkluderer:

*Hodeskalle
*Granater
*En rekke ulike typer håndvåpen og rifler
*Rakettkaster
*Store mengder ammunisjon
*60 våpenbeslag

Dette var oppbevart i huset til Stavanger-mannen som ligger i et nabolag hvor et sykehjem ligger mindre enn 40 meter unna. Ulike steder i huset som soverom, kjeller og loft ble brukt som lagringsplasser. Mye gammelt og sjeldent ble funnet i våpensamlingen.

- Over 10.000 i antallet av ulike ammunisjonstyper med forskjellige kaliber, samt cirka 60 våpen ble beslaglagt, sier Sandland.

Hovedankepunktet til politiet – som fortsatt etterforsker saken – er måten de enorme våpen- og ammunisjonsmengdene ble oppbevart på. Strafferammen for forholdet er tre måneders fengsel.

- Utgjorde måten dette var oppbevart på en sikkerhetsrisiko?

- Det er en grunn til at ting skal oppbevares forskriftsmessig. Vi mener bestemmelsene ikke ble fulgt og at det potensielt var en fare forbundet med dette, sier Sandland.

- Men det var en kyndig mann som eide dette, legger politiførstebetjenten til.

Våpensamler
47-åringen sier til Rogalands Avis at dette er lovlige gjenstander som han har samlet gjennom 30 år. Stavanger-mannen er daglig leder i et våpenfirma i Stavanger. Politiet ønsker ikke å spekulere i verdien på de beslaglagte objektene eller eventuelle konsekvenser dersom et uhell hadde skjedd i huset.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.