Oppdaget på Google at han var erklært død

Foto: Marius Vervik (Rogalands Aviis)

Geir Fosse er ikke død, i motsetning til hva bystyret, Frp, Stavanger kommune, politisk sekretariat og Hillevåg bydelsutvalg har trodd siden 2009.

26.04.11 15:25

– Du lever i beste velgående?

– Ja, jeg gjør det.

– Har du vært utsatt for dødsfare av noe slag de siste årene?

– Nei, jeg har ikke det.

Rogalands Avis kan tirsdag bekrefte at 33 år gamle Geir Fosse fortsatt er i live. Helsen er god for Bekkefaret-karen som nå jobber på Prix på Våland.

At han skulle være død, var grunnen til at ordfører Leif Johan Sevland og resten av bystyret i mai 2009 godkjente suppleringsvalget hvor Kenneth Eriksen Austreheim ble valgt som ny vararepresentant for Frp til Hillevåg bydelsutvalg, for å erstatte Fosse.

Google-oppklaring

Selv fikk 33-åringen sitt livs overraskelse da han i påsken søkte opp «Geir Fosse» i søkemotoren Google for å finne en internettblogg. Her fikk Fosse opp et vedlegg med årsmeldingen for 2009 til Hillevåg bydelsutvalg. Linket fra Stavanger kommunes nettsider står det her: «Kenneth Eriksen (Frp) (Ny fra 11.05.09)» og «Geir Fosse (Frp) (Død)».

– Til min store forskrekkelse oppdager jeg at jeg står oppført som død og at en ny vararepresentant er på plass. Jeg er sjokkert og lurer på hvor disse opplysningene stammer fra. Jeg spør meg selv hvilke kilder de har på dette, sier Fosse til Rogalands Avis.

– Det er sjokkerende nok å lese om sin egen død, men dette ligger tross alt på kommunens egne nettsider, sier han.

Etter at han kom over påskemysteriet ved en tilfeldighet, skjønner han nå mer av hvorfor henvendelsene fra bydelsutvalget skal ha stoppet opp omkring 2009.

– Jeg takket ja til å være vararepresentant i 2007. Jeg fikk masse møteinnkallinger, men deltok aldri selv på noen møter. Etter hvert, rundt 2009, sluttet innkallingene å komme. Men jeg tenkte ikke noe videre på det, før nå, sier han.

Vurderer advokatbistand

Fosse vedgår at sjokket har vært såpass tungt å fordøye at saken har frarøvet ham nattesøvn de siste dagene.

– Det er litt ekkelt. Jeg har sovet dårlig de siste nettene. Det er vanskelig å bli upåvirket av plutselig å måtte lese om sin egen død. Moren min ble selv sjokkert da hun fikk vite om dette, sier han.

Nå henger et videre politisk engasjement i en tynn tråd, til tross for at han nå har «stått opp fra de døde».

– Dette gjør meg tvilsom til å ha noe verv i fortsettelsen. Jeg sa jo ja til å være vararepresentant fram til neste valg. Det hadde vært greit å ha på CV-en at jeg faktisk har vært det.

– Hva bør nå stå på CV-en?

– Det får bli opp til andre å finne ut. Jeg er villig til å gå så langt som mulig for å få klarhet i dette.

– Hva mener du med det?

– Jeg godtar ikke bare en unnskyldning fra den eller de som har gjort feilen. De ansvarlige må stå til rette for hva de har gjort og hvor de har fått disse opplysningene fra. Jeg ønsker ikke en økonomisk oppreisning, men bare å beklage og si at dette ikke skal skje igjen, blir for enkelt, sier Fosse.

Nå vurderer han advokathjelp.

– Jeg håper at jeg kan få et svar på hva som har skjedd i saken, sier Fosse.

Ny vararepresentant, Kenneth Eriksen Austreheim (Frp), svarte ikke Rogalands Avis’ henvendelser i mandag.

Les også: Kommunen sjekker dødsfallet

Les også: Frp: - Veldig hyggelig at han er i live

Les flere saker i Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.