RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppdaget rømning ved rutinetelling

Foto: Anne Charlotte Schjøll (Tønsbergs Blad)
Sist oppdatert:
Hof fengsel kaller det egentlig ikke en «rømning» siden sikkerheten i fengselet gjorde at mannen kunne spasere ut porten.

(tb.no) En 30-år gammel mann fra Telemark ettersøkt av politiet etter at han ble borte fra Hof fengsel.

- Han har nok bare spasert rett ut porten her. Det ble oppdaget at vi manglet en innsatt ved en rutinemessig telling i går kveld, forteller assisterende fengselsleder Tevje Haare ved Hof fengsel til tb.no.

Haare opplyser at mannen skulle starte soning ved Hof neste uke for vinningsforbrytelser. Han ble imidlertid pågrepet av politiet for andre forhold og begynte soningen torsdag.

Tilleggsstraff
- Siden vi er et lavsikkerhetsfengsel, betegnes det i henhold til lovverket som en unnvikelse snarere enn en rømming. Vi anmelder forholdet til politiet, og når vedkommende pågripes eller returnerer selv, må det vurderes om det er alvorlig nok til å utløse en tilleggsstraff, forteller han.

Ved unnvikelse, er det også vanlig at den innsatte vurderes overført til et fengsel med høyere sikkerhet.

- Det viser jo normalt at personen ikke er skikket til å sone i et lavsikkerhetsfengsel, sier Haare.

Ønsker tips
Operasjonsleder Paul Bergan ved Vestfold politidistrikt forteller ved 10.30-tiden at mannen fortsatt er på frifot.

- Han er opprinnelig fra Telemark, så Telemark politidistrikt er varslet. Ut over det har vi ikke noen opplysninger om han nå. Hof er jo et lavsikkerhetsfengsel, så han skal ikke være farlig, forteller Bergan.

Operasjonslederen sier politiet vil ha tips om mannen.

- Vi ønsker jo å få tak i ham. Dessverre er vi usikre på hva han hadde på seg da han stakk fra fengselet, så vi har ingen gode beskrivelser, sier Bergan.

Det er ikke første gangen i år at en innsatt innvilger seg selv tidlig løslatelse fra Hof fengsel. I juni skrev tb.no om en svensk statsborger som ble pågrepet i Oslo etter å ha stukket fra fengselet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere