Se pressekonferansen her:

Spenningene mellom Russland og Ukraina har ikke avtatt de siste dagene. Den sikkerhetspolitiske situasjonen har tatt seg opp, og NATO har gått ut og advart mot ytterligere aggresjon.

USA anslår nemlig at Russland har stasjonert over 100.000 soldater langs grensen mot Ukraina.

Tirsdag formiddag møtte utenriksminister Anniken Huitfeldt og forsvarsminister Odd Roger Enoksen pressen i vandrehallen på Stortinget.

– Det har pågått et intensivt diplomatisk arbeid i ulike spor over tid. Russland har så langt ikke vist vilje til å engasjere seg i reelle forhandlinger, sa Huitfeldt på pressekonferansen.

Les også: Europa på randen av krig: - Putin er malt inn i et hjørne

Utenriksdepartementet ba fredag norske borgere om å forlate Ukraina på grunn av sikkerhetssituasjonen. UD fraråder også alle reiser til Hviterussland, unntatt Minsk.

– Vi har gjort en totalvurdering av situasjonen og ønsker at alle norske borgere skal komme hjem, ut fra en helhetsvurdering, understrekte Huitfeldt.

Ifølge Huitfeldt forbereder regjeringen seg nå på ulike scenarioer, som en flyktningkrise eller energikrise, men hun mener det er for tidlig å si noe om hva som kommer til å skje fremover.

Bidrar med beredskap

Videre kunne forsvarsministeren fortelle at Norge vil forsette å bidrar med situasjonsforståelse og beredskap i Ukraina, samt også støtte NATO i sine reaksjonsstyrker.

- Dette er en svært krevende sikkerhetssituasjon i Europa, sa forsvarsminister Enoksen, og la til at Norge vil bidra så godt de kan for å hjelpe sine allierte.

Her kom det blant annet frem at Norge vil sende flere soldater til Litauen.

- Akutt situasjon

Norge vil også forsette å støtte Ukraina økonomisk. Til nå har Norge sendt over 200 millioner kroner i bistand til Ukraina. I tiden videre vil utenriksdepartementet vurdere hvordan de kan hjelpe landet best mulig.

- Vi er i en veldig akutt situasjon denne uken, understrekte imidlertid Huitfeldt.

Likevel legger hun til at det vil ikke være akutalt for Norge å sende militær hjelp slik situasjonen er nå.

Les også: Ukrainas utenriksminister mener Europa har forhindret russisk invasjon