RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppdrettsfusjon et skritt videre

Sist oppdatert:
Stolt-Nielsen og fusjonpartner Nutreco har nå avsluttet Due Dilligence-gjennomgang uten at det har ført til endringer i tidligere avtalt byttforhold i Stolt Sea Farm/Marien Harvest-fusjonen
Stolt-Nielsen og nederlandske Nutreco har som følge av den vellykkede Due Dilligence-prosessen nå signert avtaler om overføring av Stolt Sea Farm og Nutrecos eiendeler til det nye selskapet Marine Harvest.

Marine Harvest vil når fusjonen er sluttført bli verdens største oppdrettsselskap. Partnene har ikke gjort endringer i det planlagte eierforholdet eter Due Dilligence-gjennomgangen. Stolt vil få en eierandel på 25 prosent og Nutreco 75 prosent i det nye oppdrettskonsernet.

Det er fortsatt en del betingelser som ska oppfylles før fusjonen blir endelig. Det gjelder blant annet generalforsamlingsvedtak i Nutreco og godkjennelser fra myndighetene og lånegivere.

Det er ventet at fusjonen skal bli sluttført i løpet av første halvår neste år.

Når integrasjonsprosessen er sluttført er planen å sette Marine Harvest på børs. Det er ikke gitt noen nærmere tidsangivelse.

Det nye Marine Harvest vil omsette for omkring 850 millioner euro årlig. Det er ventet at sammenslåingen vil gi synergier på 25 millioner euro årlig fra 2007, og ha marginer på 10 prosent fra driften når integrasjonen er fullført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere