RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppdrettskonge strutter av selvtillit

Sist oppdatert:
Knalltall og oppkjøp gjør at Ole-Eirik Lerøy strutter av selvtillit.
- Det er alltid kjekt å være her, men det er selvfølgelig ekstra kjekt når vi kan presentere tidenes årsresultat og tidenes kvartal.

Med de ordene åpnet konsernsjef Ole-Eirik Lerøy presentasjonen av Lerøys Seafoods` resultat på Hotel Continental mandag morgen.

Med seg i sekken hadde selskapet meldingen om at de kjøper laksevirksomheten Veststar Holding fra Austevoll Seafood. Selskapet ønsker med dette kjøpet å styrke sin industrielle posisjon i Norge.

- Dette ser vi frem til

- Denne handelen gir oss muligheten til å opprette et industrielt cluster. Ambisjonen er å få denne satsingen til å vokse like sterkt som selskapets andre forretningsområder. Vi ser frem til å videreutvikle selskapet, sier konsernsjef Ole-Eirik Lerøy til NA24.

Med på kjøpet følger også distribusjonsvirksomhet i Frankrike og konsesjoner i Chile. Dermed er Lerøy på plass i det viktige sør-amerikanske markedet. Men konsernsjefen holder kortene tett til brystet i forhold til hva selskapet tenker om inntredenen der.

- Vi har lært oss at slike prosesser tar lang tid, så vi kan ikke forvente at ting skjer umiddelbart, sier Lerøy.

- For oss er det en strategi å vokse i områder vi er inne i og fortsette utviklingen i nedstrømsområder.

Virksomheten kjøpes på gjeldfri basis, og oppgjør skjer gjennom utstedelse av 8,5 millioner nye Lerøy-aksjer. Med fredagens sluttkurs på 127,50 kroner pr. aksje, utgjør dette 1,084 milliarder kroner. I tillegg skal Austevoll Seafood ifølge avtalen tegne 2,3 millioner nye aksjer i Lerøy til en kurs på 130 kroner pr. aksje. Sammen med kjøp av andre Lerøy-aksjer, vil dette gi Austevoll Seafood en eierandel i Lerøy på 25,01 prosent.

Vestar Holding AS har 27 matfiskkonsesjoner i Hordaland, og har gjennom datterselskapene Eidane Smolt og Sørsmolt en smoltproduksjon på rundt 10 millioner smolt i året.

- Dårlig drevet

Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets mener det er en stor fordel at Lerøy overtar Veststar.

- Selskapet er dårlig drevet i dag, og det er mye bedre at Lerøy overtar selskapet. De tror de skal greie å få til dette, sier Hatlebrekke til NA24.

Han er foreløpig avventende til Lerøys Chile-inntreden.

- I dag er det ikke stor virksomhet å snakke om, men nå har Lerøy fått en inngangsport der, og så får vi se hva som skjer, sier Hatlebrekke til NA24.

- Meget kjekt
Ole-Erik Lerøy er meget optimistisk med hensyn til markedsutsiktene videre.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig kjekt. Etterspørselen er usedvanlig sterk, og prisnivået i dag er sunt og gir god balanse i markedet. Vi har tro på mer stabile priser i år enn de fantomprisene vi så i 2006, sier Lerøy.

Han viser til at prisnvået for atlantisk laks så langt i første kvartal i år er høyere enn i fjerde kvartal i fjor og høyere enn ved første kvartal i fjoråret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere