RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppdrettsselskap snur minus til pluss

Sist oppdatert:
Unoterte Marine Farms har snudd minus til pluss i fjerde kvartal. Selskapet venter bedre priser og overskudd i 2004, og planlegger å hente mer kapital for å ekspandere
Marine Farms, som driver med oppdrett av både laks, ørret og hvitfisk, fikk et resultat før skatt på pluss 13 millioner kroner i fjerde kvartal, mot minus 7,2 millioner samme kvartal i 2002.

Driftsinntektene falt marginalt fra 113,7 til 113,0 millioner, etter salg av et datterselskap i Chile. Driftsresultatet gikk fra minus 0,8 til pluss 12,2 millioner kroner.

Selskapet vil satse videre innen marine fiskearter som krever mer kompetanse og gir bedre marginer enn oppdrett av laksearter, og peker også på at det er redusert risiko ved produksjon av flere fiskearter i flere geografiske områder.

Det arbeides med å styrke egenkapitalen, og dette ventes gjennomført i første halvår.

- Selskapet regner med betydelig bedre laksepriser i 2004 og at dette sammen med lavere finanskostnader pga styrking av egenkapitalen, vil gi et positivt resultat for 2004, heter det.

Marine Farms er oppført på Fondsmeglerforbundets liste over unoterte aksjer, og aksjen har steget noe siden i fjor vår. Basert på siste kurs på 13 kroner, verdsettes selskapet til 113 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere