*Nettavisen* Nyheter.

Oppfant p-pille for menn

Forskere i London skal ha funnet opp hormonfrie p-piller for menn.

27.11.06 17:57

(SIDE2:) Pillene skal ha effekt selv om én pille er inntatt kun få timer før samleie, skriver The Daily Mail. Men virkningen av pillene er også over etter kort tid, skriver avisen.

P-pillene, som er forsket frem ved King's College i London, er også hormonfrie. Dermed er de uten noen av bivirkningene som følger med p-piller for kvinner.

«Mannepillen», som stopper selve sædavgangen til mannen, er basert på to eksisterende medikamenter. Derfor håper forskerne at pillene er på markedet innen fem år. Forskerne ved King's College har sålangt eksperimentert med p-sprøyter og -plaster, men sier til Daily Mail at medikamentet også kan komme i tablettform.

Entusiastiske talsmenn for King's College sier til avisen at pillene vil være fri for alvorlige bivirkninger, og at de ikke går ut over fruktbarheten til menn. Om man tar én pille ved behov eller daglige piller over tid spiller ingen rolle - fruktbarheten er tilbake så snart du slutter å ta pillene.

Andre p-piller for menn er også under utprøving, men dette er hormonbaserte medikamenter som påvirker hjernen til å stoppe produksjonen av sædceller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.