RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MURAD SEZER (Reuters)

Oppfordrer til massedemonstrasjoner

Sist oppdatert:
- Vi skal marsjere til frihetsplassene med bare bryst, sier aktivistene.

Damaskus (NTB-AFP): Opposisjonen i Syria og internettaktivister håper folk vil strømme til gatene for å protestere mot president Bashar al-Assads regime fredag.

- Fredag skal vi marsjere til frihetsplassene med bare bryst, sier aktivistene på sin Facebook-side.

Meldingene kommer etter at menneskerettighetsorganisasjoner rapporterte om at minst 27 sivile ble drept i nye sammenstøt med syriske sikkerhetsstyrker torsdag.

- Vi vil marsjere som vi gjorde i Homs og Hama, hvor vi bar olivengreiner, men hvor vi ble møtt av Bashars styrker som skjøt på oss, sier de videre.

Observatørene fra Den arabiske liga har siden mandag reist rundt i landet for å få en oversikt over situasjonen i landet. Lederen for menneskerettsgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), Rami Abdel Rahman, sier motstandere av regimet har benyttet sjansen til å gjøre sin stemme hørt mens observatørene er til stede.

- Den arabiske ligaens initiativ er det eneste lyset i tunnelen vi ser nå. Observatørenes tilstedeværelse har brutt en fryktbarriere, sier Rahman. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere