*Nettavisen* Nyheter.

Oppfordrer til ny masseprotest i Egypt

Kairo (NTB-AFP): Egyptiske aktivister oppfordrer til massedemonstrasjoner tirsdag. Demonstrasjonene skal holdes i protest mot det aktivistene mener er alt for milde dommer mot ekspresident Hosni Mubarak og hans medarbeidere.

Mubarak og hans innenriksminister Habib al-Adly ble sist lørdag dømt til livsvarig fengsel for drap på demonstranter, maktmisbruk og korrupsjon. Men seks av Mubarak-regimets sikkerhetssjefer ble frikjent for drap under fjorårets voldsbølge.

Om lag 850 demonstranter mistet livet i denne voldsbølgen. Dommene i rettsoppgjøret utløste voldsomt raseri, og flere folkelige bevegelser har oppfordret til demonstrasjoner fra klokken 17 norsk tid mandag.

To av kandidatene ved første runde i presidentvalget i mai, den venstreorienterte Hamdeen Sabbahi og den moderate islamisten Abdel Moneim Abul Fotouh, har varslet separate marsjer tirsdag. Begge disse marsjene skal ende på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo.

Tahrir var sentrum for massedemonstrasjonene som førte til Mubarak-regimets fall. Mange frykter nå at den politiske stemningen i Egypt skal bli enda mer opphisset fram til andre og avgjørende runde i det egyptiske presidentvalget 16. og 17. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.