RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Oppfylte Regines siste ønske

Sist oppdatert:
- Følelsen av å ha oppfylt drømmen hennes er bare utrolig deilig, sier søster Elise om boklanseringen.

(SIDE2): Regine Stokke er bloggeren som ble landskjent da hun blogget om sin kreftsykdom. Hennes siste ønske var at bloggen skulle bli bok, og onsdag ble drømmen hennes virkelighet.

Siste nytt fra Side2, klikk her!

- Det er en lettelse at boken nå kommer ut, og det oppleves veldig fint, sier lillesøster Elise Stokke til Side2.

Blogg ble bok - «Regines bok»
Sammen med blant andre foreldrene og Regines bestevenninne Eli Ann, har hun tatt turen til hovedstaden i forbindelse med lanseringen av «Regines bok», utgitt på Gyldendal Forlag.

Det er umulig å ikke preges av stemningen som fyller salen i Gyldendalhuset denne onsdagen. Lommetørklene ligger klare og det er kort mellom snufsene. Redaktør Bjørn Olav Jahr forteller innledningsvis om bokutgivelsen, mens lysbilder fra Regines liv illustrerer hennes historie. Deretter leser Elise og Eli Ann høyt fra sine minneord. De er tydelig preget av stunden, men forteller at de likevel opplever bokutgivelsen som noe fint og positivt.

Engasjerte over 100.000 lesere
18 år gamle Regine Stokkes beskrivelser og tanker om egen kreftsykdom gjorde henne kjent gjennom bloggen «Regine Stokke – Face Your Fear». Over 100.000 personer fulgte kampen mot leukemien, og via bloggen ble det også samlet inn penger til kreftforskningen. «Regines bok» er 18-åringens egen historie slik man kjenner den fra bloggen, samt tekster som ikke er blitt publisert tidligere, et utvalg bilder, kommentarer fra leserne samt minneord fra hennes nærmeste.

- Bloggen vil bli liggende
Regine har tidligere fortalt at bloggen opprinnelig var myntet på familie og venner, men etter hvert høstet den stort engasjement blant andre lesere. Lillesøster Elise forteller at bloggen vil bli liggende på nettet selv om den ikke lenger vil oppdateres. Noen innlegg har det imidlertid blitt også etter at Regine gikk bort, og 9. april skrev Elise blant annet følgende:

«Jeg fikk boka i posten i går, og jeg er kjempefornøyd! Har så vidt rukket å bladd gjennom den, men den ser kjempebra ut. Masse fine bilder, innleggene fra bloggen, noen tekster fra nærmeste familie og venner og ikke minst tekster vi har funnet i ettertid som Regine selv har skrevet. Følelsen av å ha oppfylt drømmen hennes er bare utrolig deilig. Det var jo dette hun ventet på!»

- Gruer meg litt
Hun skriver videre at hun likevel gruer seg litt til lanseringen:

«Jeg skal i hvert fall lese teksten min fra boka, og det gruer jeg meg litt til. Tror uansett det skal bli en fin lansering og ikke minst en stor dag hvor vi skal tenke masse på Regine, selv om hun er i tankene våre hele tiden ellers også. Det er jo tross alt hennes dag.»

- Håper boken vil hjelpe
Lillesøster Elise og venninne Eli Ann forteller at boken er blitt til for å oppfylle Regines siste ønske, og den er utarbeidet både for de nærmeste og for alle dem som har fulgt med på bloggen.

- Vi håper boken kan hjelpe andre på samme måte som bloggen har gjort, sier Eli Ann til Side2.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere