RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgang for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen starter uken med oppgang etter kaldt vær i USA.
Været har vært viktig for oljeprisen denne vinteren. En mild vinter både i USA og Europa har satt prisene under press. Frykten er at etterspørselen vil bli strupet ettersom amerikanske husholdninger i mindre grad vil måtte fyre med oljeprodukter som følge av kulde.

Mandag morgen handles imidlertid oljeprisen på stigende kurser. Årsaken er spekulasjoner i det amerikanske markedet om økt etterspørsel som følge av kaldere vær.

Temperaturene i de nordøstlige deler av USA, hvor 80 prosent av landets fyringsolje blir konsumet, kan holde seg under gjennomsnittet frem til midten av februar. Det meldte den nasjonale værtjenesten søndag. Det melder Bloomberg News.

Den sene ankomsten til vinteren i nordlige deler av USA vil kunne senke de amerikanske råoljelagrene ytterligere.

Råolje for levering i mars steg 54 cent, eller 1 prosent, til 55,96 dollar fatet i morgentimene mandag. Fredag steg oljeprisen med 2,2 prosent eller 1,19 dollar fatet til 55,42 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere