RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgang for ureaprisen

Sist oppdatert:
De siste prisene fra gjødselmarkedet viser bedring for Urea-prisen mens prisene på ammoniakk faller. Les om råvareprisene som er viktig for Yara
Prisen på ett tonn Urea fra den arabiske gulfen ble denne uken kvotert til 224 dollar, som er en oppgang fra 218 dollar per tonn forrige uke. Mens prisen på nitrat i form av CAN holdt seg uendret på 201 dollar per tonn levert fra Tyskland falt prisen på ammoniakk videre til 214 dollar per tonn fra 227 dollar per tonn uken før.

Dermed er ureaprisen på vei opp igjen, mens CAN-prisene (som er mest sensetive på Yaras resultat) holder seg uendret. Ammoniakkprisene faller videre.

De siste dagene har naturgassprisen i USA steget, noe som presser de såkalte svingprodusentene i USA ut av markedet. Dette har også fått etterspørselen etter ammoniakk til å falle, noe som har satt press på prisene etter lagerbygging de siste ukene.

Urea-prisen er sett på som førende for gjødselmarkedet. Derfor er det et godt tegn når disse stiger.

Yara stiger 0,68 prosent til 74,50 kroner aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere