Oppgang på aksjemarkedene i Europa

London (NTB-Reuters-AFP): Aksjemarkedene i Europa styrker seg etter sterke resultater i forretningsselskaper på begge sider av Atlanteren. Men det er ikke snakk om noen dramatisk oppgang.

FTSEurofirst 300-indeksen på børsen i London stengte onsdag på 1.052,61, en oppgang på 1,1 prosent. I Frankfurt i Tyskland steg DAX-indeksen med 1,62 prosent til 6.684,42, mens CAC 40 i Paris styrket seg med 1,84 prosent til 3.235.

Oppgangen skyldtes ifølge analytikere blant annet gode tall fra ASML, som bygger maskiner for produksjon av databrikker, og storbanken Credit Suisse.

- Vi står foran en tid med god inntjening på mange hold, sa Benoit Peloille i investeringsbanken Naxitis.

Optimismen på børsene ble likevel noe dempet av advarsler fra sentralbanksjef Ben Bernanke denne uken om at arbeidsløsheten i USA trolig vil holde seg høy i lang tid framover. Bernanke sa også at utviklingen i den amerikanske økonomien generelt har vært skuffende.

Oljeprisen styrket seg onsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 105,21 dollar per fat, en oppgang på 1,21 dollar, mens prisen på amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med 64 cent til 89,86 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.