*Nettavisen* Nyheter.

Oppgang på børsen

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gjorde et hopp på rundt én prosent ved åpning, men dabbet noe av gjennom dagen. Indeksen endte på 531,53 poeng, en oppgang på 0,68 prosent.

19.12.13 17:51

SAS leverte torsdag et overskudd før skatt for første gang på flere år. Det var imidlertid ikke nok til å tilfredsstille markedets forventninger, og aksjen falt med 2,4 prosent i Oslo, om enn med svært lavt salgsvolum. I Stockholm og København var nedgangen på henholdsvis 2,2 og 4 prosent.

Algeta var blant selskapene som opplevde oppgang på Oslo Børs torsdag. Farmasiselskapet var suverent mest omsatt og steg med 1,4 prosent etter at styret i selskapet går inn for salg til Bayer.

Seadrill-aksjen, som var nest mest omsatt torsdag, falt med 1,5 prosent. Børslokomotivet Statoil steg med 1,1 prosent, Telenor-aksjen gikk opp med 0,9 prosent, mens Storebrand økte med hele 4,6 prosent.

Et fat nordsjøolje kostet torsdag ettermiddag 110,23 dollar, mens amerikansk lettolje ble solgt for 98,71 dollar fatet.

Også i Europa var det bred oppgang torsdag. Londons FTSE 100-indeks gikk opp 1,2 prosent, mens både DAX-en i Frankfurt og CAC 40 i Paris steg med 1,4 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.