*Nettavisen* Nyheter.

Oppgang på børsene i Asia

Tokyo (NTB-AFP-DPA): Kursene stiger på børsene i Asia. Årsakene er ifølge analytikere først og fremst sterk utvikling i de amerikanske og europeiske markedene.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo endte onsdag på 8.806,55, en oppgang på 1,21 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg med 1,01 prosent til 739,79. I Hongkong sto Hang Seng-indeksen ved lunsjtider på 21.411,26, opp 0,96 prosent.

- Motviljen mot å ta risiko er ikke lenger like stor, sa Hiroichi Nishi som leder selskapet SMBC Nikko Securities til nyhetsbyrået AFP. Optimismen ble styrket av at ratingselskapet Moody's bestemte seg for ikke å nedgradere Spanias kredittverdighet.

Moody's viste til den europeiske sentralbanken ESBs innsats for å styrke den spanske økonomien og løfter om nye reformer fra regjeringen i Madrid. Men byrået ville ikke utelukke at en nedgradering kan komme på et senere tidspunkt.

Utviklingen på det asiatiske oljemarkedet var blandet onsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 113,95 dollar per fat, ned 5 cent, mens amerikansk lettolje økte med 16 cent og ble solgt for 92,25 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.