*Nettavisen* Nyheter.

Oppgang på børsene i Asia

Tokyo (NTB-AFP-DPA): Kursene bykser kraftig oppover på børsen i Tokyo. Svakere kurs på yen gjør japanske varer billigere i utlandet, og signaler om fortsatte økonomiske stimuleringstiltak i USA beroliger investorene.

Nikkei-indeksen over de viktigste japanske aksjene steg fredag med 3,51 prosent og endte opp 13,677, 32, etter at den amerikanske sentralbanket Federal Reserve hadde varslet fortsatt stimulans. Den bredere Topix-indeksen økte med 3,19 prosent og sto på 1,133 ved stengetid.

- Investorene er oppmuntret av bedre data fra økonomien, og ser at statsminister Shinzo Abes politikk fungerer, sa analytikeren Takuya Takahashi til nyhetsbyrået Reuters. Abe fører en offensiv økonomisk politikk med sikte på å hjelpe Japans næringsliv.

I Hongkong steg Hang Seng-indeksen med 1,17 prosent til 20.678,59 ved lunsjtider lokal tid fredag. Børsene i andre asiatiske land var også preget av optimisme, med oppgang på 1,6 prosent i Seoul i Sør-Korea og 1,8 prosent i Mumbai i India.

Oljeprisene fortsatte å stige fredag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet økte med 25 cent til 103,37 dollar per fat i asiatisk handel, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med 20 cent til 97,27 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.