*Nettavisen* Nyheter.

Oppgang på børsene i Asia

Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Kursene stiger på børsene i Asia, hjulpet av oppgang i USA og renteøkninger i vekstøkonomier som India og Tyrkia. Også Nikkei-indeksen i Japan stiger igjen.

Etter fem børsdager med nedgang økte Nikkei onsdag med 3,7 prosent til 15.383,91. Hang Seng-indeksen i Hongkong var midt på dagen opp 0,92 prosent, mens Shanghai-børsen steg med 0,63 prosent.

I forrige uke utløste et fall i kursen på argentinske pesos omfattende salg av valuta fra andre vekstøkonomier som India, Indonesia, Thailand og Tyrkia. Den thailandske og den tyrkiske sentralbanken har svart på salgsbølgen med å sette opp renten.

Mange investorer venter nå på å få vite hva som skal skje med det økonomiske stimuleringsprogrammet i USA. Penger fra dette programmet har bidratt til sterk vekst i investeringene i utviklingsland.

Oljeprisene utviklet seg i ulik retning onsdag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet steg med 3 cent til 107,44 dollar per fat, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet sank med 19 cent til 97,22 dollar fatet etter meldinger om økende lagerbeholdninger i USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.