Gå til sidens hovedinnhold

Oppgang på børsene i Asia

Tokyo (NTB-Reuters-DPA): Kursene stiger på børsene i Asia. Investorene ser fram til gode nyheter fra toppmøtet som G20-gruppen av land med store økonomier skal holde i Moskva fredag og lørdag.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo steg med 0,5 prosent til 11.307,8 ved stengetid torsdag. I Sør-Korea gikk Kospi-indeksen opp med 0,2 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong var opp 0,9 prosent torsdag morgen norsk tid.

- De asiatiske markedene fortsetter oppgangen, og viljen til å ta risiko holder seg sterk, sa markedsstrategen Stan Shamu ifølge nyhetsbyrået Reuters. I Australia steg kursene i snitt med 0,7 prosent til sitt høyeste nivå siden september 2008.

Markedene så ikke ut til å være særlig påvirket av meldinger om at den japanske økonomien krympet i siste kvartal av 2012. Analytikere pekte på oppmuntrende tegn til økt innenlands etterspørsel.

Oljeprisene holdt seg stabile i asiatisk handel torsdag, etter nedgang dagen før. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 117,95 dollar fatet, en oppgang på 7 cent, mens amerikansk lettolje økte med 9 cent til 97,10 dollar per fat. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai