Oppgjør i rommiljøet

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Bevæpnet med kniver og skytevåpen gikk de løs på hverandre.

01.04.13 22:53

Minst to personer er knivskadd etter en hendelse på Torshov mandag, opplyser politiet som også skal ha kontroll på fire personer som stakk fra stedet i bil. Disse ble pågrepet ved Carl Berners plass.

Politiet har beslaglagt blant annet kniv, øks og skytevåpen etter hendelsen. Vitner på stedet forteller at en bil utenfor bingohallen var tilsølt med blod.

- Alt tyder på at dette dreier seg om et oppgjør i det norske sigøynermiljøet, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til tv2.no. Han sier at politiet frykter hevnaksjoner etter angrepet i bingohallen.

Startet på bingo
Urolighetene startet i en bingohall i Vogts gate rundt 19.30 mandag, og fortsatte ute på gaten der minst to personer ble knivstukket.

- Status så langt er at to personer er alvorlig skadd. Det er usikkert om personene er stukket med kniv eller sabel, men alt tyder på knivstikking, sier Krokan til NTB.

Politiet fikk først melding om slåsskamp og at noen personer kunne være skadd. Da politiet kom til stedet var nesten ingen igjen. Kort tid etterpå fikk politiet melding om uroligheter utenfor Oslo legevakt.

De to personene med knivskader ble kjørt til Oslo universitetssykehus.

Fortsatte utenfor legevakten
Urolighetene fortsatte utenfor Oslo legevakt der de to andre personer ble fraktet for behandling av slagskader.

Etter dem fulgte en gruppe sinte mennesker som tydeligvis også ville inn på legevakten. Disse skal ha vært slektninger og venner til de skadde mennene. Bevæpnet politi måtte vokte inngangen til legevakten mandag ettermiddag.

- Dette skyldes en gammel konflikt mellom to miljøer. Disse miljøene samarbeider ikke nevneverdig med politiet. Vi frykter hevnaksjoner, sier innsatsleder Tore Barstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.