RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opphold til 86 prosent av asylsøkerne i Danmark

En gruppe asylsøkere fotografert på sentralstasjonen i København etter ankomst fra Tyskland 12. november. Denne gruppen bestemte seg for å bli i Danmark i stedet for dra videre til Sverige, som på samme tid kunngjorde innføringen av midlertidig grensekontroll.
En gruppe asylsøkere fotografert på sentralstasjonen i København etter ankomst fra Tyskland 12. november. Denne gruppen bestemte seg for å bli i Danmark i stedet for dra videre til Sverige, som på samme tid kunngjorde innføringen av midlertidig grensekontroll. Foto: Scanpix Denmark (Reuters)
Sist oppdatert:
4500 mennesker skal ha søkt asyl i Danmark bare i november. Nye tall viser at nær ni av ti av asylsøkerne får opphold.

Jyllands-Posten publiserer onsdag tallet på nye asylsøknader i november. I oktober registrerte danske utlendingsmyndigheter 3.646 asylankomster.

De som søker asyl i Danmark, har i dag statistisk sett større sjanse for å få opphold enn tidligere år. Utlendingsmyndighetenes oktobertall viser nemlig at 86 prosent av asylsøkerne får bli i Danmark.

(Saken fortsetter under).

Det er en oppgang fra 74 prosent i fjor, og den høyeste andelen siden i alle fall 2010. I alt 9.156 mennesker har fått innvilget asyl i Danmark per 31. oktober 2015. I fjor fikk 6.104 personer asyl.

Folketinget har innført midlertidig beskyttelse for flyktninger som ikke er individuelt forfulgt, men for eksempel er på flukt fra krigen i Syria. Lovendringen trådte i kraft i februar, men myndighetene understreker at den ikke utvider adgangen til å få asyl. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere