*Nettavisen* Nyheter.

Opphold til 86 prosent av asylsøkerne i Danmark

En gruppe asylsøkere fotografert på sentralstasjonen i København etter ankomst fra Tyskland 12. november. Denne gruppen bestemte seg for å bli i Danmark i stedet for dra videre til Sverige, som på samme tid kunngjorde innføringen av midlertidig grensekontroll. Foto: Scanpix Denmark (Reuters)

4500 mennesker skal ha søkt asyl i Danmark bare i november. Nye tall viser at nær ni av ti av asylsøkerne får opphold.

02.12.15 09:51

Jyllands-Posten publiserer onsdag tallet på nye asylsøknader i november. I oktober registrerte danske utlendingsmyndigheter 3.646 asylankomster.

De som søker asyl i Danmark, har i dag statistisk sett større sjanse for å få opphold enn tidligere år. Utlendingsmyndighetenes oktobertall viser nemlig at 86 prosent av asylsøkerne får bli i Danmark.

(Saken fortsetter under).

Det er en oppgang fra 74 prosent i fjor, og den høyeste andelen siden i alle fall 2010. I alt 9.156 mennesker har fått innvilget asyl i Danmark per 31. oktober 2015. I fjor fikk 6.104 personer asyl.

Folketinget har innført midlertidig beskyttelse for flyktninger som ikke er individuelt forfulgt, men for eksempel er på flukt fra krigen i Syria. Lovendringen trådte i kraft i februar, men myndighetene understreker at den ikke utvider adgangen til å få asyl. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.