RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppjusterer DnB NOR

Sist oppdatert:
Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's oppjusterer utsiktene for DnB NOR og Svein Aaser. Byrået ser det statlige eierskapet i DnB NOR som en fordel
Utsiktene oppjusteres fra stabile til positive, fremgår det av en melding fra Standard & Poor's. Dette innebærer at det peker i retning av en mulig oppgradering av bankens rating.

Det vises til at banken får en økende dominans i Norge og en sterk posisjon i alle markedssegmenter.

Fusjonen vil også førte til større bredde og diversifisering i engasjementene.

Ratingbyrået ser også statens rolle i DnB NOR som en styrke, og viser blant annet til myndighetenes villighet til å skape rom for fusjonen gjennom juridiske endringer samt det uttalte målet om å beholde en stor norsk finansaktør.

Samtidig ser man faren for politiske føringer på driften.

Dette kommer som en del av en større gjennomgang av skandinaviske banker, som generelt er positiv.

- Tross lav vekst og en situasjon med lave renter, nyter de nordiske bankene godt av stabile makroøkonomiske situasjoner, og regionens større banker er i stand til å opprettholde relativt sunn kvalitet på eiendelene og lønnsomhet. Kapitaldekningen til de større nordiske bankene er også tilstrekkelig, sier kredittanalytiker Per Törnqvist i Standard & Poor's.

En oppgradering av DnB NOR kan komme av en vellykket integrasjon og tegn til at man gjør fremskritt i å ta ut synergier, opplyser Standard & Poor's.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere