RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppjusterer Frontline, men sier Selg

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier har gått ut med en oppdatering på Frontline, hvor de hever estimater og kursmål, men det er ikke nok til at meglerhuset dropper sin salgsanbefaling
- Det er rett og slett for lite oppside igjen, selv for de mest pågående oksene, skriver ABG Sundal Collier i sin analyse etter å ha hevet kursmålet fra 17 til 27 dollar pr. aksje.

Bakgrunnen for at meglerhuset hever både estimater og kursmål er et nytt scenario for oljeprisen. De mener imidlertid at Frontlinekursen allerede priser inn de mer optimistiske faktorene i caset.

Ifølge meglerhuset indikerte estimatene til det internasjonale energibyrået IEA en større økning i oljelagrene i fjerde kvartal, men fasiten viser et betydelig fall, som betyr at meglerhuset kan ha underestimert oljeetterspørselen med omkring 1 million fat pr. dag.

Som følge en ny studie av oljeprisen hever meglerhuset sitt oljeprisestimat med 2 dollar pr. fat for 2004, og sitt mål for OPECs oljeproduksjon med 1 million fat pr. dag. Dette gir økt nedside risiko i estimatene skriver meglerhuset.

Resultatet av oppjusteringen er en økning av snittrateestimatet for VLCC med 60 prosent, og en økning av suezmax-estimatet med 31 prosent. ABGSC mener at substansverdien bak hver Frontline-aksjen nå ligger på 26,3 dollar.

Med sitt kursmål på 27 dollar, mener ABGSC at oppsiden er begrenset. Med en gjentagelse av det fantastiske 2003 i både 2004 og 2005 så er oppsiden kun 11 prosent mener meglerhuset.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 27 dollar (190 kroner)
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 19. januar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere