RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppjusterer tankrateanslag

Sist oppdatert:
Skipsmeglerhuset Fearnleys mener at det nå er mulig å oppnå ettårige timecharterkontrakter på 100.000 dollar dagen for en supertanker
Det går frem av den seneste markedsrapport fra Fearnleys hvor oppjusterer sin anslag for ratene på 12 måneders kontrakter kraftig.

Fearnleys mener at det nå er mulig å slutte VLCC'er på 12 måneders kontrakter til 100.000 dollar dagen, opp fra 75.000 dollar som var deres tidligere anslag.

Estimatet for suezmax-tankskip er hevet til 60.000 dollar dagen, opp fra 55.000 dollar.

Dette skjer etter nye kraftige hopp i ratene, og Fearnleys forventer at tankratene kommer til stige videre i den nærmeste fremtid.

- Det er ingen indikasjon på at denne trenden vil bli reversert og nye rekorder forventes å bli satt, skriver Fearnleys i rapporten om VLCC-markedet.

Ratene nådde i går worldscale 345 for reiser fra den arabiske Gulf til Østen, noe som gir over 250.000 dollar dagen. For en uke siden lå tilsvarende rate på ws 270.

For suezmax-markedet mener Fearnleys at uttrykket "The Sky is The Limit" nå er passende etter at ratene i Vest-Afrika hoppet 50 punkter til ws 350 som følge av mangel på ledig tonnasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere