*Nettavisen* Nyheter.

Oppkalte datteren etter Anne-Cath.

OPPKALT ETTER FORFATTEREN: Catharina Stoltenberg er oppkalt etter Anne-Cath. Vestly og var med far Jens Stoltenberg og familien i begravelsen. Her i samtale med prest Per Ane Dahl som forrettet. Foto: Lise Åserud, Scanpix

- Jeg var veldig glad i Anne-Cath. som menneske, sier statsminister Jens Stoltenberg.

06.01.09 08:00

(SIDE2): Jens Stoltenberg hadde flere funksjoner under Anne-Cath. Vestlys begravelse mandag fra Trefoldighetskirken i Oslo.

Han var der både som offentlighetens nærvær, og som han delvis spøkefullt sa, som representant for de som vokste opp med fortellingene hennes. Men han var der også som privatperson. Stoltenbergs kone, Ingerid Schuleruds far, Mentz, var Anne-Catharina Vestlys, født Schulerud. bror.

ANNE CATH. BEGRAVET: - Hun tok innersvingen på oss alle

- Alltid seg selv
- Hun var aldri til å ta feil av. Hun var alltid seg selv. Vestly bygget broer mellom livet på landet og livet i byen, mellom generasjoner og mellom det som hadde vært og det som skulle komme, sa statsministeren. Han sa det tjente Vestly til ære at når hun døde følte alle som at en som sto oss nær ble borte.

Som voksen ble Stoltenberg introdusert til forfatteren som familiemedlem.

- Privat var hun som jeg kjente henne fra offentligheten. Hun var et nært og tydelig menneske. Datteren vår Catharina er oppkalt etter Anne-Cath., fortalte Stoltenberg etter at begravelsen var over. Catharina Stoltenberg, som selv er i ferd med å skape seg et navn som et sanger, danser- og skuespillertalent, var også tilstede sammen med mor og far, og besteforeldrene Karin og Thorvald Stoltenberg.

Glad i Kanutten
Statsministeren sa at han tror han første gang fikk høre om Ole Aleksander Fili Bom-bom-bom fra far Thorvalds munn. Han sa at han ikke har noen favorittfigur, men at han mener at Kanutten kanskje var kommet litt i skyggen,

- Hun var viktig fordi hun fortalte oss om en ny tid, om alenemødre og fedre som stelte hjemme. Hun beskrev det moderne Norge, sier Stoltenberg som i sin tale ikke nølte med å kalle Vestly for en samfunnsbygger.

- Hun endret samfunnet med sine bøker, sa han.

1302

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.