Oppkast på cruiseskip for tredje gang

Foto: RCCL (RCCL)

- Det er veldig beklagelig, sier cruiseselskapet. Nå er over 40 gjester isolert.

18.05.10 17:44

Om lag 400 personer har de siste par ukene blitt syke av norovirus på cruiseskipet «Vision of the seas» - på tre ulike cruise. Over 100 personer er blitt lagt på isolat.

Nå er det norske skipet rammet igjen.

- Det er veldig beklagelig. Vi hadde jo håpet at vi fikk bukt med viruset når skipet av inne nå på lørdag, og vi hadde en ekstra rengjøring og desinfisering av skipet, sier pressetalskvinne Ellen Stebekk i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) til Nettavisen.

- 40 gjester er syke
Tirsdag er en rekke passasjerer på skipet blitt isolert fra de andre gjestene på sine lugarer.

- Vi har 40 tilfeller av noroviruset om bord, forteller Stebekk.

«Vision of the seas» ligger for øyeblikket til kai i Amsterdam, og skal reise videre sent tirsdag kveld. Flesteparten av gjestene er norske.

- Nå er det ca. 2000 gjester om bord. Det er i hovedsak norske gjester, men også amerikanere og gjester fra andre europeiske land, sier pressetalskvinnen.

- Vanskelig å bli kvitt
- Hva gjør dere for å hindre videre smitte om bord?

- Skipet har iverksatt den beredskapsplanen som de har når slike tilfeller dukker opp. Det er ekstra renhold og desinfisering om bord. I tillegg vet alle gjestene som merker symptomer at de må melde seg til legen om bord, så vi får registrert alle tilfellene, sier Stebekk.

En smittevernlege har også vært om bord i skipet.

- Smittevernlegen har sagt at det dessverre er veldig vanskelig å få bukt med dette. Så nå må vi bare sette inn nye tiltak så vi bli kvitt det en gang for alle, sier Stebekk til Nettavisen.

Hun påpeker at de har stor egeninteresse av å få bukt med viruset, og at de gjør alt de kan for å få dette til så raskt som mulig.

Får ødelagt cruise
- Hvordan tar cruisegjestene dette?

- De misfornøyde meldingene har kommet via media. Noen føler at de har fått cruise ødelagt, og det er veldig beklagelig. Samtidig har mange gjester gitt oss tilbakemelding på at de har hatt en kjempefin tur og at de ikke har vært påvirket av dette, sier Stebekk.

Hun opplyser at de som blir syke av noroviruset, og som må isoleres på sin lugar, får igjen disse dagene igjen senere.

- Man får de dagene tilbake. De får dagene kompensert på neste cruise de deltar på, sier hun.

- Mild omgangssyke
Stebekk påpeker også at det er en ganske ufarlig sykdom det er snakk om:

- Det er jo en ufarlig sykdom dette her. Det er en ganske mild form for omgangssyke. Legen melder at de fleste blir bra igjen etter 24 timer, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.