*Nettavisen* Nyheter.

Oppkjøpskandidatene på Oslo Børs

I fjor ble bare ett selskap på Oslo Børs kjøpt opp, nemlig Hydralift. Men her er listen over de heteste oppkjøpskandidatene i 2003

19.05.08 01:17

Aftenposten har, med hjelp av analytikere og forvaltere, laget en liste over de heteste oppkjøpskandidatene på Oslo Børs. Den aller heteste er Hafslund, hvor hovedaksjonær Oslo kommune har sagt klart fra at aksjene er til salgs.Ekspertene er imidlertid uenige om hvor mange oppkjøp som kommer. Jan Eiler Fleicher i Ganbak og Ragnhild Wiborg i Odin tror prisingen nå er så lav at det blir oppkjøp og restrukturering.Peter Warren i WarrenWicklund og Peter Hermanrud i First Securities er derimot mer skeptiske, og viser til stor usikkerhet og skepsis i markedet. Hermanrud sier oppkjøp er populært i gode tider, ikke i dårlige. – Det burde vær omvendt, selvfølgelig, men det er det ikke, sier han.Listen består ellers av:


Hafslund


Storebrand


BNbank


Nera


Norske Skog


Orkla


Amersham


Ekornes


Prosafe


TGS NOPEC


Pan Fish


DOF


Kverneland


Fjord Seafood


Domstein


Lerøy Seafood


RoxarI kategorien "vanskelige kandidater" - på grunn av låst eiersituasjon, nevnes dessuten Elkem, Rieber og Jøtul.I noen shippingselskaper kan man vente familiehjemkjøp, ifølge Aftenposten: Bergesen, Smedvig, Leifh Høegh, Farstad Shipping og Awilco.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.