RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppkjøp blant små oljeselskaper

Sist oppdatert:
Det lille britiske olejselskapet Sterling Energy vurderer nå et bud på det enda mindre oljeselskapet Fusion Oil&Gas, begge notert i London
Ifølge britisk medier fredag så skal oljeselskapet Sterling Energy vurdere å by på det lille oljeselskapet Fusion Oil&Gas, I en melding til London-børsen i formiddag bekrefter Sterling at de har vært i kontakt med styret i Fusion Oil&Gas.

- Det kan eller ikke kan føre til et bud fra Sterling for all utstedt aksjekapital i Fusion, skriver Sterling i meldingen,

Fusion har etter lunsj i dag svart i form av en børsmelding, hvor de avviser Sterlings uformelle tilnærmelser, og viser til at den indikerte prisen betydelig undervurderer verdiene i Fusion.

De har ikke mottatt noe formelt bud så langt. Fusion-kursen er opp 18,4 prosent i London, og selskapet prises til 31 millioner pund. Sterling er på sin side verdsatt til 45 millioner pund.

Sterling har sitt hovedfokus i den amerikanske delen av Mexico-gulfen, mens Fusion jobber med en rekke lisenser i Afrika, med hovedfokus på Mauritania. Begge selskaper er hovedsaklig i lete- og utviklingsfasen med minimale inntekter.

Det var for en drøy uke siden Ernst&Youngs corporatesjef Alec Carstairs sa at han venter en bølge av fusjoner og oppkjøp blant de småoljeselskapene i Nordsjøen de neste 12 til 18 månedene. Uttalelsen på under et foredrag på den store olje- og offshoremessen i Aberdeen.

Det kan se ut til at uttalelsene gjelder mange av de små oljeselskapene på London-børsen uavhengig av regionalt fokus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere