RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppkjøpskandidatene på Oslo Børs

Sist oppdatert:
I fjor ble bare ett selskap på Oslo Børs kjøpt opp, nemlig Hydralift. Men her er listen over de heteste oppkjøpskandidatene i 2003
Aftenposten har, med hjelp av analytikere og forvaltere, laget en liste over de heteste oppkjøpskandidatene på Oslo Børs. Den aller heteste er Hafslund, hvor hovedaksjonær Oslo kommune har sagt klart fra at aksjene er til salgs.

Ekspertene er imidlertid uenige om hvor mange oppkjøp som kommer. Jan Eiler Fleicher i Ganbak og Ragnhild Wiborg i Odin tror prisingen nå er så lav at det blir oppkjøp og restrukturering.

Peter Warren i WarrenWicklund og Peter Hermanrud i First Securities er derimot mer skeptiske, og viser til stor usikkerhet og skepsis i markedet. Hermanrud sier oppkjøp er populært i gode tider, ikke i dårlige. – Det burde vær omvendt, selvfølgelig, men det er det ikke, sier han.

Listen består ellers av:
Hafslund
Storebrand
BNbank
Nera
Norske Skog
Orkla
Amersham
Ekornes
Prosafe
TGS NOPEC
Pan Fish
DOF
Kverneland
Fjord Seafood
Domstein
Lerøy Seafood
Roxar

I kategorien "vanskelige kandidater" - på grunn av låst eiersituasjon, nevnes dessuten Elkem, Rieber og Jøtul.

I noen shippingselskaper kan man vente familiehjemkjøp, ifølge Aftenposten: Bergesen, Smedvig, Leifh Høegh, Farstad Shipping og Awilco.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere