*Nettavisen* Nyheter.

Opplev K2 i Jotunheimen

Opplev K2 på stort lerret under Fjellfilmfestivalen på Turtagrø i september.

30.06.05 09:15

Sterke dokumentarer, actionsport og aktuelle foredrag står på programmet i Jotunheimen i perioden 16. – 18. september.

For tredje år arrangeres Nordisk Fjellfilmfestival på Turtagrø i Jotunheimen. Som alltid med variert program, alt fra ferske actionsportfilmer til grundige dokumentarer. Fellesnevneren er aktivitet som foregår i naturen, og helst i fjellet.

- Det skapes mye fantastisk film som omhandler menneskets møte med naturen. Vi vil vise bredden i disse produksjonene, og gi publikum filmopplevelser midt i et av våre flotteste fjellområder, sier festivalsjef Anders Waage Nilsen til www.turistforeningen.no.

Rett fra K2!
Han lover både ski- og snowboardfilmer, padlefilmer. sykkelfilmer og tankevekkende dokumentarer. Flere av filmene vil vises på et gigantisk utendørslerret, med Store Skagastølstind i bakgrunnen.

- Å se film i slike omgivelser er en svært spesiell opplevelse. Og om man blir inspirert av filmene på kveldstid kan man bruke dagen til selv å begi seg ut i naturen, sier Waage Nilsen.

Årets «tema» er fjellområdet Karakoram i pakistansk Himalaya. Her ligger verdens vakreste og mest krevende fjell, deriblant K2. Verdens nest høyeste fjell er svært aktuelt om dagen, takket være den norske ekspedisjonen som i disse dager jobber seg oppover fjellet.

Foredrag
- Vi er stolte over å fortelle at den norske K2-ekspedisjonen har lovet å komme på festivalen med en helt fersk beretning, sier Anders Waage Nilsen.

I forbindelse med temaseksjonen vil også den britiske filmskaperen og skribenten Jim Curran vise filmer og holde foredrag. En av filmene som kommer til å bli vist er den sterke dokumentaren «Triumph and Tragedy» fra 1986-sesongen på K2, da 13 personer døde i forsøket på å nå toppen.

Les mer om saken her.

Du kan også lese på www.fjellfilm.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag