RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opplev K2 i Jotunheimen

Sist oppdatert:
Opplev K2 på stort lerret under Fjellfilmfestivalen på Turtagrø i september.

Sterke dokumentarer, actionsport og aktuelle foredrag står på programmet i Jotunheimen i perioden 16. – 18. september.

For tredje år arrangeres Nordisk Fjellfilmfestival på Turtagrø i Jotunheimen. Som alltid med variert program, alt fra ferske actionsportfilmer til grundige dokumentarer. Fellesnevneren er aktivitet som foregår i naturen, og helst i fjellet.

- Det skapes mye fantastisk film som omhandler menneskets møte med naturen. Vi vil vise bredden i disse produksjonene, og gi publikum filmopplevelser midt i et av våre flotteste fjellområder, sier festivalsjef Anders Waage Nilsen til www.turistforeningen.no.

Rett fra K2!
Han lover både ski- og snowboardfilmer, padlefilmer. sykkelfilmer og tankevekkende dokumentarer. Flere av filmene vil vises på et gigantisk utendørslerret, med Store Skagastølstind i bakgrunnen.

- Å se film i slike omgivelser er en svært spesiell opplevelse. Og om man blir inspirert av filmene på kveldstid kan man bruke dagen til selv å begi seg ut i naturen, sier Waage Nilsen.

Årets «tema» er fjellområdet Karakoram i pakistansk Himalaya. Her ligger verdens vakreste og mest krevende fjell, deriblant K2. Verdens nest høyeste fjell er svært aktuelt om dagen, takket være den norske ekspedisjonen som i disse dager jobber seg oppover fjellet.

Foredrag
- Vi er stolte over å fortelle at den norske K2-ekspedisjonen har lovet å komme på festivalen med en helt fersk beretning, sier Anders Waage Nilsen.

I forbindelse med temaseksjonen vil også den britiske filmskaperen og skribenten Jim Curran vise filmer og holde foredrag. En av filmene som kommer til å bli vist er den sterke dokumentaren «Triumph and Tragedy» fra 1986-sesongen på K2, da 13 personer døde i forsøket på å nå toppen.

Les mer om saken her.

Du kan også lese på www.fjellfilm.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere