RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opplysninger fra 120.000 norske pasienter lagret ulovlig i USA

Oslo (NTB): Pasientopplysninger fra over 120.000 pasienter ble hentet ut og lagret i USA av en utstyrsleverandør. Datatilsynet forventer at alle pasientene som er omfattet, blir orientert.

Utstyrsleverandøren GE Healthcare System har ulovlig hentet ut sensitiv informasjon om 126.344 pasienter fra ti forskjellige helseforetak i Norge som et ledd i overvåking av røntgenutstyr. Dette er i strid med norsk pasientlovgivning.

- I løpet av de siste ti årene er dette den største saken som vi har fått til behandling fra helsesektoren i Norge, sier avdelingsdirektør Helge Veum i Datatilsynet til Aftenbladet.

Datatilsynet mener institusjonene må sørge for at dette ikke skjer igjen, og forventer at de orienterer alle pasientene som er omfattet at skandalen.

GE Healthcare System hentet ut pasientens navn, personnummer, kjønn, høyde, vekt, fødselsdato og kliniske opplysninger. Selskapet varslet selv om hendelsen etter at dette ble avdekket i en internrevisjon i november 2011. Sykehusene ble varslet denne måneden. Ifølge selskapet var de ikke klar over at opplysningene ble tatt ut, og kaller det et uhell.

- Vi har nå sikret oss at dette ikke skjer igjen, sier Public Relation Manager David J. Morris i GE Healthcare System, til Dagens Medisin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere